Επιστημονική Ημερίδα από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών στο συνεδριακό κέντρο "Αιμιλιανός" 07.05.18

By Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων - Μαΐου 10, 2018


Απολύτως επιτυχημένη ήταν η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Θεολογικά – Βιβλικά Σημεία και Λειτουργικά Στοιχεία του Γάμου» που διοργάνωσε σήμερα στο ξενοδοχείο «Σήμαντρον»  η Κατεύθυνση Χριστιανικής Λατρείας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία».
    Η ημερίδα, στην οποία έλαβαν μέρος δεκάδες κληρικοί και λαϊκοί από την Αιγιάλεια, τα Καλάβρυτα, την Κόρινθο και την Αθήνα, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στο συνεδριακό κέντρο «Αιμιλιανός», εκεί όπου πανεπιστημιακοί καθηγητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές παρουσίασαν τις άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους, υπό την προε-δρία του καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας κ. Γεωργίου Φίλια.
    Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος αρχικά συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιλογή τους να προσεγγίσουν επιστημονικά το θέμα του γάμου, ευχόμενος να φωτίζει ο Πανάγαθος Θεός την προσπάθειά τους ώστε να προσφέρουν τις γνώσεις τους στην κοινωνία. 
    Αναφερόμενος στον γάμο και κατ’ επέκταση στην οικογένεια, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τόνισε πως αλλοιώνονται όταν λειτουργούν δίχως να έχουν μέσα τους τον Χριστό. «Σας εύχομαι να βιώσε-τε αυτό που λέγει η Εκκλησία μας, δηλαδή ΄΄γεύσασθε και ίδετε ότι Χριστός ο Κύριος΄΄. Γευθείτε για να καταλάβετε πόσο… γλυκός είναι ο Χριστός. Στην εποχή μας, δυστυχώς, όλα τα γεύεται ο άνθρωπος, όμως κάνει πέρα τον Χριστό… Προσπαθήστε να αναπτύξετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη σχέση σας με τον Χριστό και τότε όλα θα είναι ωραία, όλα θα είναι πιο… γλυκά!», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.
    Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ομιλητών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, που α-νέπτυξε το θέμα «Στοιχεία της Ακολουθίας του Αρραβώνα». 
    Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν στις 5μ.μ. με την ανακοίνωση των πορισμάτων – συμπερασμάτων, ενώ λίγο πριν την αναχώρησή τους από το «Σήμαντρον» οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με κατάνυξη την Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος, ο οποίος βρίσκεται εντός της ξενοδοχειακής μονάδας.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια