Αγάπης Μέλαθρον Αγ. Χαράλαμπος

By Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων - Απριλίου 13, 2017



Το Αγάπης Μέλαθρον " O Άγιος Χαράλαμπος " το Ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, ήταν ένα ακόμα όραμα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου που άρχισε να γίνεται πραγματικότητα στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
 Αφετηρία στάθηκε η δωρεά του οικοπέδου από την αείμνηστη Ιφιγένεια Λυριντζή.
 Περίπου τέσσερα χρόνια αργότερα στις 24 Ιανουαρίου 1994 το ίδρυμα αρχίζει να φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του που καλύπτουν περίπου 3.000 τ.μ.. τους πρώτους ηλικιωμένους.
 Στις πτέρυγές του, υπάρχουν 25 δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια. Όλα ανεξαιρέτως διαθέτουν κουζίνα, ψυγείο, λουτρό, βεράντα, τηλέφωνο και υποδοχή για δέκτη τηλεόρασης! Αποτελούν δηλαδή ένα μικρό στούντιο. Άλλωστε το αξίζουν. "O AΓIOΣ XAPAΛAMΠOΣ" δεν είναι ένα συνηθισμένο Γηροκομείο! Eίναι ένα παλάτι εγκαταβίωσης Hλικιωμένων. Προσφέρει φιλοξενία στους κουρασμένους οδοιπόρους της ζωής. Αγάπη και θαλπωρή στους απομάχους της ζωής! Πολλοί ούτε στο όνειρό τους δεν θα είχαν φαντασθεί τόση περιποίηση, τόση άνεση, τόση αγάπη, τόση αρχοντιά.
 Διαθέτει ένα κεντρικό μεγάλο Σαλόνι στο ισόγειο και από ένα μικρότερο σε κάθε όροφο.
 Στο ισόγειο βρίσκονται τα γραφεία του Ιδρύματος , η Αίθουσα Φυσιοθεραπείας , το Γραφείο της Κοινωνικής Λειτουργού , η μεγάλη ηλιόλουστη Τραπεζαρία του και στο βάθος ,το υπερσύγχρονο μαγειρείο του.
 Στον 1ο όροφο ευρίσκεται το Ιατρείο καθώς και μικρή μονάδα εξυπηρετήσεως ατόμων που χρειάζονται περισσότερη φροντίδα ( κατάκοιτοι ).
 Όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στον Άγιο Χαράλαμπο, η διεύθυνση και το διοικητικό προσωπικό, φροντίζουν ώστε κάθε στιγμή οι φιλοξενούμενοι να νιώθουν ασφαλείς, στον χώρο και να ξεπερνούν κάθε πρόβλημα που τους παρουσιάζεται. Με χαμόγελο, καλή διάθεση και φροντίδα καθένας αντιμετωπίζεται με τις ιδιαιτερότητές του και τις αδυναμίες του.
Στόχος είναι να αντιμετωπίζεται κάθε ηλικιωμένος τόσο σαν ξεχωριστή προσωπικότητα όσο και ως μέλος μιας ευρύτερης ομάδας. Γι? αυτό το λόγο το προσωπικό φροντίζει ώστε να διατηρείται η επικοινωνία και η επαφή με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο . Έτσι διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις μέσα και έξω από το ίδρυμα, προγραμματίζονται περίπατοι, εκδρομές, μουσικές και κινηματογραφικές βραδιές, αλλά και ενημερωτικές συζητήσεις.
Διακεκριμένοι Συμπολίτες στο Δ.Σ. του ιδρύματος
 Μια εκλεκτή ομάδα συμπολιτών μας με ανεκτίμητη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο του Αιγίου, είναι αναμφισβήτητα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οίκου Ευγηρίας Αγάπης Μέλαθρον "ο Άγιος Χαράλαμπος".
 Ευαισθητοποιημένοι πολίτες από κάθε χώρο κοινωνικής δράσης, διαθέτοντας ένα σημαντικό μέρος του πολύτιμου χρόνου τους και χωρίς κανένα απολύτως υλικό αντάλλαγμα, αφιερώνονται σε έναν ιερό σκοπό που ταυτίζεται με την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Είναι οι άνθρωποι που με την καθοδήγηση του Σεβαστού μας Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου, σχεδιάζουν, οργανώνουν και υλοποιούν καθημερινά δραστηριότητες και προγράμματα σχετικά με τη διατροφή, διαμονή, περίθαλψη και ψυχαγωγία των φιλοξενουμένων στον Άγιο Χαράλαμπο.
 Η ανιδιοτελής προσφορά τους είναι πολύτιμη και αναγνωρίζεται τόσο από τους εργαζόμενους στο ίδρυμα, όσο και από τους γέροντες που απολαμβάνουν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Πάνω απ' όλα όμως η έμπρακτη αγάπη τους για το γέροντα συνάνθρωπο αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ατομικής υπευθυνότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης.
 Μέλη του Δ.Σ διετέλεσαν στο παρελθόν πολλοί επιφανείς και αξιόλογοι συμπολίτες που προσέφεραν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Ιδρύματός μας. Μεταξύ αυτών οφείλουμε ν' αναφέρουμε τον κ. Τάκη Κουνινιώτη, την αείμνηστη Βούλα Τσουκαλά-Αρφάνη, την κα Ελένη Φλογερά, τον κ. Νίκο Μαγκανιώτη, την κα Σάσα Τριανταφυλλοπούλου, την κα Χαρά Τσίγκανου-Δούσμανη τον κον Γεώργιο Κωστόπουλο, και άλλους εκλεκτούς συνεργάτες μας που εξακολουθούν να διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον τους για την πορεία του ιδρύματος.
 Στο Δ.Σ. του "Αγίου Χαραλάμπους" προεδρεύει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, που είναι και ο κύριος εμπνευστής και οραματιστής της ίδρυσης και λειτουργίας του ιδρύματος μας.
 Τον Σεβασμιότατο αναπληρώνει ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής, καθηγούμενος της Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι: 
Ο κος Απόστολος Καραφωτιάς, τ.Δήμαρχος Αιγίου-Ιατρός , η κα Βασιλική Καλλιμάνη, Επιχειρηματίας, ο κος Βασίλειος Παπαθανασίου, Πολιτικός Μηχανικός, ο κος Χρήστος Μποζινάκης, Στρατηγός ΕΛ.ΑΣ. ε.α, η κα Άννα Σουφλή, Διευθυντικό στέλεχος του ΙΚΑ Αιγίου, ο κος Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Βιομήχανος, η κα Χρυσούλα Ρωμανού, συνταξιούχο στέλεχος τραπέζης, η κα Παναγιώτα Γκρέμου-Γούσα, Καθηγήτρια Γαλλικής φιλολογίας ο κος Ιωάννης Ντρέκης, Δικηγόρος ο π. Χαράλαμπος Καρούζος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγείρας,ο π.Νικόλαος Μεντζελίδης  εφημέριος του Ι.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κραθίου..
 Η συνεχής φιλανθρωπική δραστηριότητα αυτών των ανθρώπων συμβάλλει στην επιτυχία του Ιδρύματος μας. Διαθέτοντας την κοινωνική τους πείρα, το χρόνο και προσφέροντας ανιδιοτελώς, αποτελούν στοιχείο της καθημερινής εικόνας του Ιδρύματος προς την κοινωνία, και προσφέρουν λύσεις όχι μόνο για τους φιλοξενούμενους αλλά και για το προσωπικό. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προσφοράς σε όλη την κοινωνία του Αιγίου.
 Ταχ. Διεύθυνση: Πάροδος Κορίνθου, 251 00 ΑΙΓΙΟ
 Τηλ. 26910 21343-44
Φαξ. 26910 21346

Διευθυντής: ο κος Σαράντης Μουτσάτσος

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια